tiistai 8. joulukuuta 2015

The joulukuusi

Joulukuusi on mulle aina ollut vähän sellainen must juttu. Pienestä asti se on ehdottomasti kuulunut mun jouluihin. Muistan kun joskus pienenä halusin nukkua joulukuusen vieressä patjalla jouluyön... Enää en sentään ihan niin paljon kuusta fanita, mutta jonkinlainen kuusi, vaikka minikin, on joka joulu saatava. Sen tuoma tuoksu vaan kuuluu niin jouluun.

Meillä ei ole ikävä kyllä tilaa sellaiselle isolle kunnon kuuselle, minkä haluaisin kynttilöineen ja vanhoine köyhäinhopeisine koristeineen. Mies taas ei haluaisi sisälle minkään valtakunnan kuusta, se kuulemma roskaa ja karisee... Niinpä olen useana vuonna käynyt metsästä hakemassa minikuusen, johon mahtuu muutama koriste roikkumaan. Kynttilöitä siihen en ole edes yrittänyt viritellä, oksat on liian hennot niiden painolle.

Muutama viime vuosi kuusi on saanut töröttää vanhassa maitotonkassa, mutta tänä vuonna kokeilin viritellä sen ruukkuun ja ruukun vanhaan viljasäkkiin. Mielestäni siitä tulikin ihan kiva. Koristeina vanhat tutut valkoiset tähdet ja sydämet sekä pari lasikoristetta.


Tällainen siis tänä vuonna,
minkähanlaisia muilla mahtaa olla...


2 kommenttia:

 1. Varmaan yksi ainut joulu tässä meidän nykyisessä kodissa (jossa ollaan asuttu nyt 22 vuotta..) on mennyt ilman joulukuusta. Tai siis oli meillä silloinkin sellainen, mutta se oli lasiterassilla eli ei varsinaisesti sisällä. Ja vaikka se näkyi keittiön ikkunasta koko ajan, niin ei se ollut sama asia kumminkaan, koska jäi puuttumaan sen tuoksu. On se kumminkin niin oleellisesti jouluun liittyvä juttu, vaikken muuten mikään varsinainen jouluihminen olekaan.

  Jos vaan keksisin, mistä voisin käydä kaivamassa tollasen pikkukuusen, niin istuttaisin kans ruukkuun. Olis kiva eteisessä. Toistaiseksi olen vaan kantanut kuusen oksia isoon maljakkoon ja laittanut niihin minikokoiset tähtivalot.

  Mukavaa joulunalusaikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta kuulostaa kyllä nuo valot kuusenoksissakin, ajaa varmaan asiansa hyvin niinkin. Itse olen mietiskellyt huonekuustakin, mutta tuoksu taitaisi jäädä puuttumaan :(
   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa minua